onsdag den 4. maj 2011

Der tager du fejl lille ven

Jeg har virkelig svært ved at bedømme folks alder ud fra deres udseende. Da jeg mødte min kæreste, var han 29 år, men jeg ville have skudt ham til at være 22. Han fortalte dog selv, at mange troede, at han var 25, så mit fejlskud var ikke rigtig slemt. På den måde var det jo kun 3 år, jeg skød forkert.

Okay, det var måske et lidt dårligt regnskab, jeg lige lavede der, men jeg var i hvert fald ikke den eneste, der var galt på den. Og jeg er bestemt heller ikke den i verden, der er allerdårligst til at gætte folks alder.

En af dem, der er allerdårligst, er billetsælgeren i svømmehallen. Sidst vi var der, spurgte hun helt seriøst om staruttens alder, og da der er gratis adgang for børn under to år, blev jeg faktisk lidt fornærmet på hendes vegne. Helt ærlig! På det tidspunkt var det 6 gange hendes reelle alder. Det kan umuligt være positivt, selvom de fleste børn synes, at det er sejt at se lidt ældre ud.

En anden, der er virkelig dårlig til at vurdere folks alder, er en lille fyr, jeg mødte i dag. Faktisk vil jeg vove at påstå, at han er den allerdårligste i hele verden, for han var edderrådme galt på den. (Jeps, det er min alder det handler om. Og min mors.)

Min mor ser vist ret ung ud i forhold til hendes alder. Folk bliver i hvert fald overraskede over, at hun kan være mor til mig, og når de så hører, at jeg har en seks år ældre søster, er de ved at gå bagover. Den lille fyr, jeg mødte i dag, må dog virkelig holde af hende, siden han kan overse både rynker (kære mor, hvis du læser med her: undskyld!) og grå stænk. (og undskyld igen). Eller også må det være mig, der ser forfærdelig gammel ud.

Han troede, at jeg var hendes mor! Ja, han gjorde sgu så.

Til hans forsvar skal det siges, at episoden udspillede sig i den sfo, hvor min mor arbejder, og at det selvfølgelig er mere normalt, at det er forældre, der henter deres børn end omvendt.

Men for fanden da. Han må jo have troet, at jeg var omkring de 80!

Selv når man tæller studentermedhjælperne med, har jeg fra mit første job været klart den yngste medarbejder, og jeg har derfor prøvet at vinde respekt ved at klæde mig lidt ældre. Skal vi ikke bare sige, at det er endegyldigt slut nu?

5 kommentarer:

 1. Møgunge..
  Undskyld jeg griner.
  Min ældstesøn fik også fyret af til en 32årig veninde: er du så 40 ligesom mor?
  JEG måtte grine højt da forklaringen var at vi så lige gamle ud ;-)
  Hun grinte lige knapt så meget

  SvarSlet
 2. Jeg er 24 år, men ligner åbenbart et barn. Da jeg startede nede i en lektiecafé (som hjælper!), spurgte alle børnene mig, om jeg gik i 9. klasse. Inkl. et barn der selv gik i 8. klasse, og altså burde kunne se, der var mere end 1 år imellem os!
  De andre hjælpere dernede (typisk i alderen 50+) skød på 1.g, og før jeg nåede at introducere mig selv, havde de allerede nået at forklare, at de altså kun gav lektiehjælp til folkeskoleelever.
  Lidt surt at høre på, når man allerede har fået sin bachelorgrad...

  SvarSlet
 3. Kong Mor: Min mors grin var også en anelse større end mit - selvom jeg også havde svært ved at holde masken.

  Nadia: Skal vi lave en bytter? Jeg giver dig gerne et sted mellem 10 og 50 år, som du frit kan lægge til dit unge udseende, hvis jeg bare én gang kan få lov at ligne en 19-årig.

  SvarSlet
 4. Hahahahahaha.
  Det blev din mor sikkert glad for! :-)

  SvarSlet