fredag den 8. april 2011

De unge - og lidt seje - mødre

Jeg har lånt De Unge Mødre på dvd af en fra min mødregruppe, og det har sat et virkeligt kedeligt spor i min tankevirksomhed. Min hjerne er simpelthen gået i stå. Alle de gode ideer er pist forsvundet, og den venter kun på at blive fodret med endnu et afsnit i serien.

Og den skal sjældent vente særligt længe. Så snart babyen sover, bliver dvd'en smækket i afspilleren, så jeg kan dyrke min egen forargelse... eller hov, nej vent: Hvor fanden blev forargelsen af?

De unge mødre er bestemt ikke steget i agtelse hos de andre medlemmer af min mødregruppe, efter de selv har fået børn, men øhm, det er de altså hos mig. Jeg synes faktisk, at mange af dem er ret cool. Jeg synes selvfølgelig også, at der er nogle uheldige eksempler, men mest af alt synes jeg, at de er mødre på lige fod med alle andre. Altså bortset fra at de også lige skal tage sig af deres egne forældre og jonglere faderskabssager og kriminelle eller utro kærester. Helt ærligt så forstår jeg godt, at mange af dem ikke har overskud til at passe hverken arbejde eller uddannelse.

Så sidder vi andre der med kaffen og vil gerne forarges over deres børneopdragelse, deres udseende, deres kost- og spisevaner osv. Men er vi egentlig selv så meget bedre?

I går sov min baby i opgangen hos en fra mødregruppen (jeg havde dog trod alt lånt en babyalarm)
Jeg har tabt ris i øret på hende, fordi jeg spiste, mens jeg ammede
Hun har leget med en ølflaske
Så var der den med hotdoggen i Ikea
Hun har ligget på sin dyne i en indkøbsvogn og blevet fuldstændig blæst af indtryk
Hun fik grød før hun blev 4 måneder (Hun gad så ikke rigtig have den, men jeg prøvede.)

Mon ikke noget af ovenstående ville have givet anledning til et par forargede blikke (og måske endda kommentarer), hvis jeg havde været 10 år yngre? Da jeg var 18 blev maden serveret, huslejen stod mine forældre for og jeg skulle sådan set bare passe min skole og mit fritidsjob. Da jeg blev gravid var min kæreste der. Mine forældre holdt sig lidt i baggrunden, men var klar til at tage med til scanninger mm. hvis min kæreste blev forhindret. Tænk at være 16-17 år og ansvarlig for både baby, indkøb, regninger, en dum ekskæreste og en mor med kærestesorger. Det kan godt være, at de unge piger ikke er alt for skarpe, men jeg er faktisk lidt imponeret.

2 kommentarer:

  1. Word! Og jeg er også ret glad for, at det ikke bliver fanget på cam og klippet, når jeg påstår, at det er den ældste, der skal navngives, når jeg siger fucking piklort og lærer dem, de ikke må bande, og ikke mindst når gulvene knaser, og der ligger tøj over det hele.

    SvarSlet
  2. Hahaha - godt at jeg ikke er den eneste.

    SvarSlet