tirsdag den 5. april 2011

Soundtrack til rengøring

I går skrev jeg om rod, og i dag skal det så handle om rengøring. Vi har nemlig gjort rent herhjemme! Altså det er naurligvis noget, vi gør af og til, men det er sjældent, at vi gør det sammen. Det er der to rigtig gode grunde til. Den ene er arbejdstempo og den anden er musikvalg.

Min kæreste bruger laaaang tid på rengøring. Ikke fordi han er grundig, men fordi det foregår med en kop kaffe i hånden og med små overspringshandlinger på computeren hvert andet minut eller deromkring. Jeg er derimod en lille, net husalf, der suser rundt med støvekost og gulvskrubbe kun afbrudt af et enkelt dansetrin i ny og næ. (I kan godt se det for jer, ikk?) Det tager ikke lang tid at klare vores 114 kvm.

Rengøring er bestemt ikke en af mine yndlingsaktiviteter og det er bestemt heller ikke min kærestes, selvom han faktisk godt kan synes, at det er lidt hyggeligt. (Det kommer jeg så aldrig til.) For at gøre det lidt mere overkommeligt, bliver der derfor skruet godt op for musikken, når lejligheden skal rømmes for nullermænd. Jeg foretrækker humørboosteren T-rex. Hvis man gør rent i takt til musikken, er det nemlig hurtigt overstået, og det er superlet at flette et labert lille dancemove ind i anstrengelserne.

Min kæreste fyrer helst op for Bo Kaspers Orkester, og så tøffer han ellers afsted iført morgenkåbe, kaffekop og rengøringsartikler. Så er det, at jeg smutter på indkøb, for det der hyggerengøring er mit temperament overhovedet ikke gearet til. Når jeg så er skredet, kommer Katie Melua på anlægget med hendes luftige og kvalmefrembringende stemme. Han ved nemlig udmærket, at Katie Melua og jeg ikke kan ikke være i stue sammen, så det skal selvfølgelig udnyttes, at jeg er ude af døren. Og det er naturligvis helt fjong med mig. Så kan jeg også lige nå en ekstra kop kaffe, inden jeg kommer hjem til en renskurret lejlighed.

2 kommentarer:

  1. hmm lyder som en fantastisk idé at forlade matriklen hvis rengøringen foregår med indlagte hyggepauser!

    SvarSlet
  2. Jeps - og heldigvis er vi enige om det.

    SvarSlet