torsdag den 9. juni 2011

Mmm pindsvin!

Med et par dages forsinkelse blev det også fars dag hjemme hos os. Som jeg skrev i dette indlæg, skulle gemalen have en romkugle, da jeg har bestemt, at romkugler er for mænd, hvad roser er for kvinder. (Så ved I det!) Det skulle dog ikke være en helt almindelig romkugle, og derfor måtte fars dag altså udskydes til jeg kunne få fat i den helt rigtige slags.

Og det kunne jeg i går:Er den ikke fin? Det er et pindsvin, hvis nogen skulle være i tvivl.

Desværre er det ofte sådan, at man ikke skal skue en hund på hårene og en romkugle på chokoladekrymlen. For det var overhovedet ikke en gigantisk, pindsvine-look-a-like romkugle. Gu var det ej!

Det var et studenterbrød! Og det er bare overhovedet ikke det samme som en romkugle. Studenterbrød er affaldskager og romkugler er førsteklasses mumsekræs. I kan tro, at jeg blev skuffet.

Det gjorde gemalen heldigvis ikke. Han var fint tilfreds med sit overdimensionerede og meget nuttede studenterbrød, og jeg vil slet ikke nævne, hvor lille en del af det 800 gram tunge pindsvin, der nu er tilbage (eller hvor stor en del af det, der forsvandt ned i min mave. Studenterbrød eller ej.)

6 kommentarer:

 1. Haha det ligner lidt en hundelort med øjne. Skræmmende kært, faktisk.

  - og så må jeg tilstå, at jeg ikke er sikker på, at jeg kender forskellen på studenterbrød og romkugle. Hvordan ved man, hvad der er hvad?

  SvarSlet
 2. Amen! Studenterbrød er IKKE romkugler! (Eller "trøfler", som det jo egentlig hedder der, hvor jeg er vokset op). Kan man få sådan et pindsvin i Kbh? Og i givet fald hvor? Jeg har kun set (og købt) et i Kvickly i Odder for et par år siden, og det smagte herre-godt. Det var nemlig lavet af rigtig romkugle. At det slik, de så havde puttet på som snude, øjne og hale ikke rigtig passede ind i sammenhængen, kunne man godt se igennem fingre med, eftersom kræet kun stod mig i 30 kr. RØRENDE!

  (Og nu har jeg lyst til romkugler. Great!)

  SvarSlet
 3. Ja jeg sidder altså også og savler ned i tastaturet...
  Da min kusine skulle giftes.. med en kiwi så var deres bryllupskage en pyramide af romkugler for det kunne kiwi'en så godt lide..

  Han - og firkløveret var de eneste der spiste af den. :) og så lidt mig.. kun 4 eller 5..

  SvarSlet
 4. Gravidgrahvad: Hundelort! Jeg er glad for, at jeg havde spist min del, inden du kom med den sammenligning. Du har jo helt ret.

  Øglemor: Romkugle-wannabe pindsvinet er en ægte københavner fra Allé Konditoriet i Valby. De har sygt gode kager og så dsse herlige pindsvin, der sælges for 30 kroner. Mon pindsvin er prisregulerede?

  Kongmor: Det må være den sejeste bryllupskage nogensinde. Tusind gange bedre end de sædvanlige fondantrædsler. Mmm, det bryllup gad jeg godt have været med til.

  SvarSlet
 5. Romkugler / trøfler er gammelt wienerbrød, kommet i en røremaskine, tilsat et skvæt romessens, rullet i krymmel.

  Studenterbrød er sammen mix som ovennævnte, dog uden krymmel, men istedet puttet i en bradepande, bagt (for anden gang ligesom), og derefter overhældt med glasur. Badr.

  Var bagerjomfru i mit tidligere liv, og blev dengang totalt kureret for enhver trang til studenterbrød...

  SvarSlet
 6. Shh, Sequence, shh!

  Der ikke klamme klumper i romkugler, så det kan umuligt være ækel genbrugskage ligesom studenterbrød. Det kan det altså ikke! Romkugler er desuden mørke indeni, og det kan kun skyldes, at det er lækker chokoladekage, der er trillet med romessens.

  Romkugler og studenterbrød må bare ikke være det samme! Nej, det må ej.

  SvarSlet