tirsdag den 22. november 2011

For et år siden...

Jamen så er det jo i dag, at min lille starut har fødselsdag, og det er vi nogen der er meget taknemmelige for. Det var nemlig ved at gå ret så galt der for et år siden. Barnet ville bare ikke til verden, og da lægerne endelig fattede, at det ikke var noget hendes meget trætte mor kunne gøre noget ved, gik det babu babu til operationsstuen, hvor hun blev tvunget ud lidt i midnat. 17 dage over termin.

Allerede på det tidspunkt viste hendes stædige natur sig. Hun orkede nemlig ikke lige at trække vejret, så det gik babu babu videre til neonatal, hvor bagvagten blev ringet ind for at hjælpe den lille pige. Hendes mor havde ikke helt fattet alvoren, og syntes bare, at det da var meget dejligt, at barnet skulle tilbringe natten på neonatal, så hun kunne få lidt søvn. Heldigvis er moren her et år senere blevet lidt mere omsorgsfuld og moragtig. (At hun selv har taget en fridag, mens fødselsdagsbarnet er sendt i vuggestue skal man så nok ikke tænke så meget over.)


Og starutten har det godt og trives. Hun havde bare lidt startbesvær (og noget hvidkitlerne troede var lungebetændelse), men da moren endelig måtte se hende var hun uden for fare, og hun har haft det godt lige siden. (Altså ind til hun startede i vugger og blev kronisk forkølet.)

Med sine 4120 gram og 57 cm var hun lidt af en basse på neonatal. (Eller bøsse? Det var i hvert fald det fødselslægen kom til at kalde hende, da hun blev løftet ud af den etværelses.)  Hun var brølestærk. En dag gammel kunne hun ligge på maven med løftet hoved, og to dage gammel kunne hun hive iltslangen ud af næsen. Det var hvidkitlerne ikke så begejstrede for, og det er måske derfor der står følgende i hendes journal:

Stor, stærk pige med god tonus (ikke dårligt hva')
Temperamentsfuld lille pige, der dog falder helt til ro hos forældre (heller ikke spor dårligt)
Bliver meget frustreret hvis det ikke bliver som hun "vil"(Det kan så også gøre forældrene temmeligt frustrerede.)


Nå men nu vil jeg skynde mig ned at hente min temperamentsfulde bøsse basse, så jeg kan fejre resten af dagen med hende og give hende en masse kys og knus og resten af hendes gaver.

9 kommentarer:

 1. Sort tillykke med den lille stædige bøsse:-)

  SvarSlet
 2. Åh, hvor et fint skudsmål at få med fra lægerne :)

  Med sådan en start, må hun da have brændt noget af temperamentet af, når hun bliver teenager.

  SvarSlet
 3. Tillykke med hende! Lille trut altså. 1 år - det er da stort!

  SvarSlet
 4. Mange tak! Det er jo helt vildt, så vigtigt denne dag er. For mig altså. Starutten er hammerligeglad, men mon ikke hun lærer det med tiden?

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med bøssen! Et helt år, det er stort. Og nyd da endelig, at du kan nappe dig en fridag på hendes fødselsdag - den bliver ikke ved med at gå. Allerede næste år vil jeg vædde med, at hun er helt med på, at hun er festens midtpunkt, og at det er meget sjovere end at skulle i vugger :-)

  SvarSlet
 6. Forsinket tillykke med hende - håber I havde en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 7. Også et forsinket tillykke herfra med den lille bøsse ;)

  SvarSlet