torsdag den 28. juli 2011

Wuhuu, så er det 30 næste gang!

Nå men nu er jeg så 29 år, og må hellere få rettet det i min præsentation i højre side, så jeg ikke bilder nogen ind, at jeg er et år yngre. Det var ellers okay at være 28 år. Så kunne jeg stadig lade som om jeg var midt i tyverne, selvom det vist var lidt af en tilsnigelse. Når man er 29 år, er man definitivt sidst i tyverne, og det lyder ærlig talt lidt gammelt. I hvert fald når man stadig føler sig som en på 19, der lige er flyttet hjemmefra, og skal til at blive voksen.

Det bedste ved at blive 29 år er, at der nu kun er et år til jeg bliver 30. For det er altså noget, jeg glæder mig til. Så skal jeg nemlig holde stor fest. Det gør man jo ikke, når man bliver 29. (I hvert fald ikke, hvis man lader som om, at man er voksen med baby, fast arbejde og bil. Hvis jeg var single og studerende ville en 29-års fødselsdag være en helt naturlig årsag til et mindre bal. Men det er jeg altså for sat til nu.)

Ved runde fødselsdage skal der gøres status, og det er måske derfor, at jeg ikke frygter de 30 år. Jeg har nemlig alt det man nu skal have. Uddannelse, job, familie, gode venner, forsikringer og cykelhjelm. Det eneste jeg mangler er den store fest. Og jeg glæder mig.

Der er dog en ting, jeg glæder mig væsentligt mindre til, og som indtræder lige præcis den dag, man bliver 30.

Kroppen begynder at forfalde.

Det læste jeg i en artikel for fem år siden, og med den viden i baghovedet skyndte jeg mig ned i det nærmeste fitnesscenter og købte mig et medlemsskab. Hvis min krop skulle forfalde, skulle det i hvert fald være fra et superduper toptunet udgangspunkt. Og jeg siger jer; jeg blev SÅ lækker den sommer!

Siden er det gået op og ned med mit engagement, og det er da ikke hver måned, at medlemskortet har været oppe af pungen. Det er heller ikke hver måned at løbeskoene har været på, og ærlig talt er jeg ved at have lidt travlt, hvis jeg skal nå at blive så lækker, at folk først opdager mit forfald, når jeg runder de 50.

Og det er så nu jeg spørger ud i plenum:

Hvordan bliver man fit og lækker, når ens barsel snart er slut, og man skal passe hjem, barn, fuldtidsjob? Hvordan får man tid til løbeturene, boksetræningen og maverulningerne, når man bruger 75 min hver dag på transport, og ens kæreste i perioder arbejder 50 timer om ugen? Og når man også gerne vil se sine venner? (Og se lidt dårlig fjernsyn med varmepuden i ryggen, kage på tallerkenen og tændstikker i øjnene?)

4 kommentarer:

 1. Jeg er pt i gang med en større kampagne der hedder: "flere timer i døgnet, - tak", - du må endelig tilslutte dig. Jeg arbejder for 2 ekstra timer, - jeg ved ikke helt hvordan, for jorden snurrer, og døgnet er sat efter det, - men jeg skal nok vende tilbage, når jeg ved mere

  SvarSlet
 2. Se det er en sag, jeg gerne vil støtte op om, hvis altså du kan garantere, at arbejdsgiverne og politikerne ikke inddrager timerne til flere timers pligter eller tdc og andre udnytter dem til at gøre telefonkøerne endnu længere.

  SvarSlet
 3. Det med 3 (og ikke 2) timer mere - er med i mit valgprogram. Og medvind på cykelstien og et par andre småting jeg ikke kan huske.

  Men for nu at komme tilbage til dit indløg - så har man ikke tid til at tage på når man skal styre job, hus og barn/børn.

  SvarSlet
 4. Superduper, så bliver jeg ikke tyk. Tjek. Så skal der kun arbejdes på styrke smidighed og pletfri påklædning.

  3 timer er i øvrigt bedre end to. Så skal jeg have badekar!

  SvarSlet