torsdag den 7. juli 2011

Vivian, my name is Vivian

I går holdt jeg for første gang fridag fra starutten. Jeg ved godt, at det er politisk ukorrekt at sige, at man har fri, når man er uden barn (eller kæreste), men når man samtidig omtaler barslen som et slags job, ja så er det vel en fridag, når man siger farveller og skrider ud i den store vide verden uden baby og barnevogn.

Jeg havde en plan for dagen. Til mine forældres store forargelse havde jeg nemlig for længe siden booket en tid hos en personlig shopper i magasin. (De blev lidt mindre forargede, da jeg fortalte, at det er en gratis service.) Kl. 8.30 drog jeg derfor mod city, hvor der lige var tid til kaffe, croissant og avislæsning på en café, før jeg gav mig i kast med den mest intensive tøjprøvning nogensinde, total pretty woman style. Og det var guld værd. Eller rettere: Det var lige præcis 8397,50 kroner værd.

Shoppedamen kom slæbende med et stort stativ fyldt med det mest rædselsfulde tøj, jeg nogensinde har set. Næsten alt var pudderfarvet eller lysegråt, overdelene var oversize, bukserne skinny, og der var ikke meget, jeg selv villle have hevet ned fra bøjlerne.

Lad mig sige det direkte. De der shoppedamer kan altså noget. Det eneste jeg valgte fra i første omgang, var lige præcis de ting, jeg selv ville have fundet frem til. Pænt var det da. Selvom jeg ikke har forstand på mode, er det jo ikke sådan, at jeg går grimt klædt. Det var bare lidt kedeligt og tamt i forhold til alt det andet. Jeg kunne have brugt en formue derinde, men formåede heldigvis at begrænse mig til bl.a. en frakke, der ville gøre Bamses Luna grøn af misundelse, et bælte og et par bukser, der sammen får mine ben til at vokse 30 cm, et par sorte pumps man kan danse i hele natten og tre lækre toppe, der desværre kræver, at jeg også snart for købt et par af de lækre undertrøjer til 350 kroner. (En god undskyldnig for at tage et smut derind igen og købe noget af det, jeg ikke mente at have råd til.)


Det var dyrt, ja, det var. Jeg fik gjort et par gode kup, men jeg blev altså også revet lidt med af stemningen. Jeg gav f.eks 500 kr. for en bomuldstop, der mest var en ... bomuldstop (sat ned fra 899 kr), og både et par af bukserne og nederdelen kostede lige så meget som frakken. Så var det vist også betalt. Villle jeg gøre det igen? Jeps! Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at købe tøj mere, og har faktisk ikke shoppet til mig selv, siden jeg blev gravid. Det her er helt sikkert the way to do it, og nu har jeg da lidt erfaring til næste gang.

Efter oplevelsen i magasin var det meningen, at jeg skulle ned i de små, frække gader med de skønneste forretninger, men øhm, for 8297,50 kr tøj vejer altså ret meget - også selv om det kun drejede sig om 12 enkeltdele (blame it on den gigantiske luna-frakke.) De tårnhøje hæle, jeg i dagens anledning havde iført mig, gjorde heller ikke sagen meget bedre. Når man sådan har fået tildelt en fridag (eller vredet armen om på gemalen for at han skulle tage en omsorgsdag), ville det dog være lidt an fiasko at komme alt for tidligt hjem. Derfor slog jeg mig igen ned på en café med kaffe, foccacia, flødebolle og Michael Laudrups tænder , smed skoene, vrikkede lidt med tæerne g beundrede mine gigantiske indkøbsposer.

Efter 5 timers udflugt var jeg hjemme igen hos en træt kæreste og en fuldstændig balstyrisk baby, der havde savnet sin mor rigtig meget og henrykt hoppede op og ned på min arm den næste times tid.

Det var altså dejligt at være savnet.

Edit: En kommentar senere og så glemte jeg alligevel billedet, men her er det så. Den ser måske ikke ud af så meget, men jeg siger jer, den frakke vil være en drøm for både firlingegravide og butikstyve.


7 kommentarer:

 1. Ørj, det lyder bare som en rigtig drømmedag. Pretty Woman-tøjindkøb, kaffe og bog på café og mig-tid - så behøver man som barslende (eller arbejdende, for den sags skyld) ikke ret meget mere i min bog.

  Tillykke med tøjindkøbene og tak for et ekstra incitament til at tage mig sammen og selv få besøgt tøjdame i Maga (som jeg ofte har overvejet) - når altså luften går ud af min efterhånden sækkestolsformede krop og jeg på et tidspunkt kan skrue mig i normale tøjstørrelser igen. Say... om 1½ års tid med lidt held... Suuuuk. Der er længe til. Jeg vil også være pretty woman!

  Må vi se et billede af indkøbene? Eller i det mindste bare frakken? :-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk dag - lyder helt drømmeagtigt - så meget drøm at man lader sig rive med af stemningen og bruger alt for mange penge..
  Tror ikke engang jeg har brugt 8000 kr. på tøj til mig selv på en gang. Wow.

  Det gad jeg godt prøve en dag..

  Dejligt du fik det gjort! Og endnu bedre at være savnet!!
  PS - mon han er blevet mere realistisk omkring sin studeren mens han er på barsel?? ;-)

  SvarSlet
 3. Øglemor: Det var en fantastisk dag! Uden at kende din økonomi vil jeg klart anbefale at holde sig til udsalgsperioderne. Jeg kunne have slæbt tøj hjem for det tredobbelte beløb på trods af rabatter på 40-50%

  Jeg prøver lige at lægge et billede ind af frakken. Det er ikke så tydeligt, men man kan altså sagtens være højgravid med firlinger eller mere og stadig knappe den. (Hvis altså det skulle blive aktuelt.)

  SvarSlet
 4. Kong Mor: Det er bestemt heller ikke noget jeg gør hver dag. Men jeg gad godt.

  Han var ret stolt, da jeg kom hjem. Han havde jo lavet lige så meget som jeg gjorde i starten af barslen (inden jeg fandt på også at nyde det lidt). Da jeg kom hjem skulle jeg derfor bare købe ind, lave mad, sørge for at babyens brølende mave blev fyldt op, give hende d-dråber og jern. flytte vasketøjet over i tørretumbleren, trække gardiner fra, lufte ud... ;-)

  Men han er ret sød.

  SvarSlet
 5. Det lyder som en rigtig god dag. Kan sagtens sætte mig ind i, at du har brug for alenetid. Det er vel også meget sundt. Har selv haft fornøjelsen af et møde m deres personal shopper. Købte dog ik for helt så meget. ;)

  SvarSlet
 6. Tak for billede. Den er FLOT! Uhhh. MÅ ikke købe tøj endnu. Må ikke, blev der sagt. Men har gånnåk meget lyst...

  SvarSlet
 7. Beam: Næste gang bliver det forhåbentlig heller ikke nær så dyrt. Jeg lærte virkelig meget den dag, så nu har jeg igen mod på selv at gå på udkig i butikker, og så skal hun jo bare hjælpe mig med at supplere garderoben. Jeg lærte bla. begrebet 'styling'. Jeg plejer bare at tage tøj på.

  SvarSlet