onsdag den 28. november 2012

Sådan er 2-årige

Med udgangspunkt i mit eget spritnye eksemplar, er jeg nu selvbestaltet ekspert i 2--årige. Og jeg vil bare lige sige, at de er meget anderledes end 1-årige.

2-årige børn går gerne rundt med hånden i møjlen (det vi andre kalder lommen), hvor man da også lige kan gemme en pastaskrue til senere. De taler rigtig meget om mejetratorer (mejetærskere) og gør et stort nummer ud af at placere pigen (den nye dukke) med en pixibog i en børnelænestol, inden turen går til vugestuen. Pigen får i øvrigt ofte vendt bunden i vejret af 2-årig, der begejstret råber loooooort.

2-årige er bange for gæs og grise, forstår sig ikke på æbleskiver, men vil gerne have mere guoi, hvad det så end er. De vil også gerne have mere kage - selv to minutter efter at de har kastet op i deres forældres seng, hvilket i øvrigt er blevet en kedelig vane. På trods af at nætterne går med bad og rent sengetøj, er 2-årige dog enormt friske i dagtimerne, som tilbringes med vennerne og pædagogerne i vuggeren, der i øvrigt  har deres egen hyldestsang. Den varer en halv time og bliver fremført hver aften efter sengetid og består af mange gentagelser af deres navne og enkelte har far hej mor.

2-årige er gode til at gå til lægen. De ved, hvad en kittel er og at det ikke er noget de skal bruge i deres fremtidige karriere. Det er 2-åriges mødre godt tilfredse med. Fædre kan godt have en lidt anden opfattelse af den meget bestemte afvisning af drømmen om den hvide kittel og tror, at det er noget de kan ændre. Men nok om det for denne gang.

Efter disse generelle betragtninger om 2-årige, vil jeg nu fortælle lidt om netop min 2-årige. Hun har til sin mors store glæde lært at sige starut 2 år. Til farens irritation og morens morskab supplerede hun med dog med far 2 år. Men pyt, forståelsen kommer jo nok en dag, og hendes far har til alle tider set lidt yngre ud, end han egentlig er. (Seriøst, han var næsten 30, da jeg mødte ham og fortalte, at han ofte blev skudt til at være 25 år. Jeg troede, at han var 22.)

Måske kommer starutten også til at se væsentligt yngre ud, end hun er. I hvert fald er hun gennem de seneste (og første) 2 år blevet mindre. Dog ikke som i krympet, skrumpet eller andet grimt, men som i vækstkurvefald. Starutten er faldet ikke mindre end 4,5 vækstkurve. Det lyder måske bekymrende, men det er det slet ikke. Nu er hun nemlig lige et nøk under standardstørrelse, og det er jo ikke så tosset. Da hun blev født, var hun så lang, at kurverne slet ikke dækkede.

Desværre gælder standardstørrelsen ikke hendes fødder. Selv da hun som nyfødt blev målt til 57 cm, var fødderne helt ude af proportion, og alligevel er de vokset i et langt hastigere tempo en kroppen. Der er ikke længe til, at hun kan passe de stiletter, som hun ofte går på jagt efter i mit skab. Men det slipper hun altså ikke afsted med. Heller ikke selvom hun lægger hovedet på skrå, smiler sødt og bare er helt igennem nuttet, som kun en 2-årig kan være det.


10 kommentarer:

 1. Shit, hvor lyder hun sød! (Og shit, hvor er jeg nysgerrig efter at vide, hvad hun hedder :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm måske skal jeg røbe det, måske ikke. Hvad hedder Øglen egentlig?

   Slet
 2. 2 år - en fantastisk alder :-). Dejlig og kærlig beskrivelse af en skøn lille pige. Hun er heldig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mig, der er heldig! (bortset fra opkastet altså)

   Slet
 3. Og hvor er det skønt at hver alder har hver sin magi! To årige er dejlige!
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber også, at det frtsætter bare på en ny måde, når hun bliver større.

   Slet
 4. Samme som Øglemor ;-) og ja, 2-årige er herlige. Det er for at forældrene skal være 'ladet op' til 3-årig i trodsalderen

  SvarSlet
 5. Tillykke med din 2-årige! Bliver faktisk lidt bange, når folk skriver, at det først er i 3-års alderen, at den rigtige udfordring starter. Min 2-årig er i hvert fald allerede fuld af egen vilje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg bliver også lidt bekymret. Viljer er der i hvert fald rigeligt af.

   Slet