fredag den 30. marts 2012

Huuut huuut blogfri torsdag

Torsdag er bloggens faste hviledag, for der er jeg optaget andetsteds. Jeg ville gerne skrive, at mine torsdag aftener bliver brugt på fægtning, frivilligt arbejde, sprogkursus, drinks med veninderne eller andet som tilfører småbørnsfamilielivet lidt prestige, men sådan forholder det sig ikke.

Torsdag aften bliver tilbragt i vandret position på sofaen foran fjerneren. (Total mangel på prestige og blær.) Først Masterchef på TV3, så Rita på TV2 og til sidst Sagen Genåbnet på DR2, hvor mine fjernsynstrætte øjne glipper lidt rigeligt til, at jeg helt fanger, hvordan de fandt frem til den skyldige.

Det lyder af meget (det er det også), men faktisk slutter det sidste program 22.30, hvilket passer fint med, hvad jeg synes skal være min sengetid. Det bliver det bare aldrig. Oftest skal vi lige have ryddet af bordet, for det når vi af en eller grund aldrig om torsdagen. Andre gange skal vil lige tale sammen. (Altså når de 3 reklamepauser i Masterchef ikke er nok.) Og så er der de dage, hvor vi bare burde være gået i seng. F.eks. i går.

Gemalen syntes, at han starutten trængte til lidt forkælelse, så han havde købt Timmy Time som gift box - i alt 420 minutters film med et nuttet lam og venner.  Jeg nægter at skrive præcis, hvor mange minutter det blev til, men det var nok til, at jeg nu kan navnene på alle vennerne og den sindssygt irriterende lærer-ugle (Osbourne), der kan sige huuut huut på 52 forskellige måder.

Det var også nok til, at starutten ikke får lov til at se sine nye film i meget lang tid. Og mest af alt var den tv-aften nok til, at vi nu har opsagt vores abonnement.

Det har været under overvejelse et par uger, men nu er det afgjort. Når vi flytter, er det slut med at se tv. Vi får nok på et eller andet tidspunkt købt sådan en dimmer, så vi kan se de gratis kanaler, og vi kan stadig se dvd, men uden alle skodkanalerne bliver tv-forbruget stærkt begrænset. Og så bliver der tid til syprojekter, træning og kaffe med veninder (det skal jo ikke blive alt for fancypancy.) 


Jeg glæder mig!

4 kommentarer:

 1. Vi har gjort det samme. Nedgraderet til grundpakken, og det er i virkeligheden meget rart slet ikke at kunne se Kanal 4, fx. Nu har HDD så købt Apple TV og gjort et eller andet, så vi kan se serier på Netflix, men så er det et aktivt tilvalg at se tv i stedet for bare at vælge det mindst ringe af det, der nu engang bliver sendt. Og så ser vi i øvrigt meget mindre tv end før. Rart. Så tillykke med beslutningen :)

  Hvornår er det, I flytter?

  SvarSlet
 2. Vi har faktisk kun den lille pakke, men det er slemt nok. Jeg insisterede på at kunne se de unge mødre, da jeg var på barsel, men da de skiftede kanal 4 ud med kanal 5, var jeg alligevel for nærrig til at opgradere. Og kanal 5 har jo lige så meget skodtv, så det gik lige.

  Vi flytter først i maj, og netop derfor passer det jo godt at droppe tv'et. Vi skal jo sidde ude i haven og nyde aftensolen.

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke haft fjernsyn, siden jeg var 18 år, og jeg savner det overhovedet ikke! Til gengæld bruger jeg meget tid på at spille computer/iPad/iPhone, og vi har også indkøbt en del forskellige tv-serier på dvd, som vi ser. Men som Øglemor siger, så er det rart, at det er et aktivt tilvalg og ikke bare en automatreaktion at tænde for flimmerkassen. Og der kommer kun et afsnit mere bagefter, hvis vi vælger, at vi skal se det.

  I perioder læser jeg også mere, men jeg tror, at du stadig skal regne med, at du ind i mellem har brug for lidt hjernedød underholdning. Så er det bare om at beslutte sig for, hvad det skal være i stedet for kanal 4 eller 5 (Jeg ved ikke engang hvad de sender på de kanaler. Okay ind i mellem er jeg kørt rimelig meget af sporet fordi det er så længe siden, jeg har haft fjernsyn.)

  I øvrigt er jeg også ret vild med, at det manglende fjernsyn betyder, at vi fuldstændig kan bestemme, hvad Trolden skal have mulighed for at se. Bortset fra når hun surfer rundt på youtube, selvfølgelig. Det er hun skræmmende ferm til, hendes alder taget i betragtning.

  SvarSlet
 4. GG: Jeg ville også gerne helt af med vores fjerner, men det sker nok ikke. I hvert fald ikke hvis det ikke dør af sig selv. En del af fjernertiden vil nok blive erstattet af computertid, og det er også okay. alt i alt ville det nok blive mindre skærmtid, og jeg kan også godt lide ideen om et aktivt tilvalg.

  Før starutten kom til, så vi ikke så meget tv. Til gengæld var vi gode til at arrangere filmaftner med lærred, projektor og popcorn. Det vil jeg gerne tilbage til.

  SvarSlet