søndag den 20. januar 2013

Fremtidssnak og tittemænd

Gemalen til starutten: Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?
Starutten jubler: Moaaaar! (som i hendes mor og ikke mor generelt)

Gemalen: Jamen hvad vil du gerne lave, når du bliver stor?
Starutten: Farfar.

Ak ja, der røg jeg fra stolt til bekymret mor på under et sekund...Farfar er i øvrigt fællesbetegnelse for farfar, farmor og morfar til stor ærgelse for sidstnævnte især. Når man prøver at korrigere hende eller demonstrativt siger morfar i hver anden sætning, kigger hun på en som om man er tosset, smiler bredt og udbryder: Farfaaaaar! 

Hvad gør man for at lære hende det?

Hun har til gengæld fuldstændig styr på mormor. Hun kommer sjældent i vores kontor, hvor husets eneste fotografi af mormor står. Engang spurgte hun, hvem der var på billedet, og siden har hun haft helt styr på det - også selvom der snildt går en måneds tid mellem hun ser billedet. Det rykker virkelig i mit hjerte, når hun siger mormor. Smerte, sorg og kærlighed i fuldstændig forvirrende forening.

Normalt er det dog mest smilebåndet, der trækkes på, når hun kaster sig ud i speedsnak og sprogblomster. Den uges favorit er tittebil (af og til også kaldet puttebil) Det er selvfølgelig en politibil, hvilket i mit hoved betyder, at en politimand må betegnes som tittemand, og det er altså ret sjovt. Især fordi hun har lidt svært ved s-lyden, og tittemand derfor også ville være et godt bud på en kropsdel som er forbeholdt det ene køn. Jeg er plat, og jeg står ved det. Og så glæder jeg mig sindssygt meget til vi får besøg af min gode ven, der er tittemand/puttemand...

5 kommentarer:

 1. Man gør ikke noget. Man nyder det. En dag har Starutten styr på det hele, og så er det pludselig lidt trist. 'Tittebil' - den er go' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hun har faktisk totalt styr på det. Det er bare os der er langsommme - mere om det i et andet inlæg.

   Slet
 2. Sikke en skøn umiddelbarhed og humor du har. Din blog er blevet dagens overspringshandling, så nu er jeg helt opdateret tilbage til foråret 2012. :D

  Jeg bliver hængende som fast læser. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Så må jeg vist hellere få skrevet noget...

   Slet
 3. Sidder lige og kæmper med en krampelatter.... tittemand, ja den er go' :D

  SvarSlet