onsdag den 6. juni 2012

Kampen om blommerne

Mellem blomstrende dronningbuske, caprifolier og rododendron, står der et prægtigt blommetræ. Lige her i min have, lige uden for mit vindue. Jeg elsker mit blommetræ! Jeg har fået fortalt, at det bærer de bedste blommer og har længe glædet mig til at de bliver modne og til at jeg skal bage blommekager (kræver så lige, at jeg har en ovn), koge blommekompot og sidde i skyggen af træet og spise dem friske sammen med min lille starut.

Der er bare nogen, der er kommet mig i forkøbet.

I et af mine store træer giver jeg hussly til to tykke duer. Ikke helt friviligt, men de var her trods alt først, og så skal de da have lov at blive. Der er bare lige det, at de tror, at kosten er inkluderet i opholdet - vel at mærke en femstjernet middag, der strækker sig fra tidlig morgen til sen aften og som indtages i mit blommetræ.

Får de da ikke snart ondt i maven? Blommerne er jo stadig så små, at de næsten er usynlige. Og så er de i øvrigt mine. Det må da i det mindste give lidt samvittighedsrumsterren i maveregionen.

Jeg bliver simpelthen vanvittig af at se dem mæske sig i mine blommer. Jeg ville gerne være lidt mere rummelig, og det kan jo også være, at der er blommer nok til både familien Dum Due og familien Nye Husejere. Jeg ved det jo bare ikke, vel. For jeg har jo ikke prøvet det før. Derfor er jeg mindst en gang hver dag ude at tjekke, om der stadig er flere blommer end jeg kan tælle.

Det er der.

De sidder bare oppe i toppen, hvor jeg ikke kan nå. (Hvad sker der lige for usolidariske duer, der æder de nederste blommer, når de lige så godt kan tage de øverste!)

5 kommentarer:

 1. Skynd dig ned på planteskolen og køb et net til at lægge over træet. Det koster ikke over 50 kr og så er dine blommer reddet ;-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk! Jeg havde slet ikke tænkt på, at der findes sådan noget. Tak for det gode råd.

  SvarSlet
 3. Egentlig mærkeligt, at de tykke duer gider dine umodne blommer. Held og lykke med nettet.

  Iøvrigt giver din beskrivelse et billede af en rigtig hyggelig, gammel fuldt opgroet have. Skønt for jer :-)

  SvarSlet
 4. Ellers virker vandkanoner sikkert godt også på duer ;-)

  Hvorfor har du ingen ovn? Kan man overhovedet det? ;-)

  SvarSlet
 5. FiM: Ja, hvis jeg var dem, havde jeg også ventet lidt. Haven er virkelig fantastisk, så jeg håber snart at gro grønne fingre, så jeg kan passe og pleje den rigtig godt.

  Kong Mor: Åh ja vandkanoner - det er lige hvad de fortjener. Jeg har ovn, men den er ret klam, så det tæller ikke rigtig. Man kan dog sagtens leve uden. 18 dage uden køleskab og 3-4 uger uden vaskemaskine er langt. langt være. (Der kan man i den grad glædes over kun at have et barn i huset.)

  SvarSlet